۸ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۳۸

آیین نامه جدید ارتقای اعضای هیئت علمی تدوین شد

آیین نامه جدید ارتقای اعضای هیئت علمی تدوین شد

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از تدوین آیین نامه جدید ارتقای اعضای هیئت علمی خبر داد و گفت: آیین‌نامه جدید به‌صورت سه‌فصلی تنظیم شده است .

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه و به ریاست سعید رضا عاملی و با حضور اعضا در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با موضوع آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی حوزه علوم انسانی و هنر برگزار شد.

سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، در سخنان خود به تلاش‌های انجام‌شده برای تدوین و به‌روزرسانی آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: همکاران ما با تلاش و همت فراوان، مجموعه‌ای منسجم و جمع‌بندی‌شده را آماده کرده‌اند که شامل آئین‌نامه جدید همراه با تغییرات مشخص‌شده با خط قرمز و مستندات مرتبط است.

وی ادامه داد: این مستندات به شکلی فشرده و کاربردی تدوین شده‌اند، در حالی که می‌توانستند به ده‌ها جلد برسند. تاریخچه آئین‌نامه‌های پیشین نیز به‌صورت دقیق و مدون در این مجموعه ارائه شده است.

وی با تأکید بر اهمیت احترام به تلاش‌های گذشته افزود: یکی از نکات ارزشمند این کار، احترام به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در تدوین آئین‌نامه جدید، اصول تعیین‌شده در این مصوبه به‌طور کامل مورد توجه قرار گرفته است. متأسفانه در کشور ما گاهی اسناد و آئین‌نامه‌های تدوین‌شده در مرحله اجرا دچار عدم هماهنگی می‌شوند، اما در این فرآیند تلاش شده است تا انسجام و پایبندی به اسناد بالادستی حفظ شود.

عاملی همچنین به مشارکت گسترده و نظرخواهی از نخبگان و دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: در این فرآیند، جلسات متعدد مشورتی با دانشگاه‌ها، از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، و همچنین گروه‌های معارف و هنر برگزار شد. در این جلسات، دیدگاه‌های مختلف دریافت و در چارچوب تعیین‌شده لحاظ شد. این رویکرد تعاملی، بدون تعصب و با انعطاف‌پذیری نسبت به نظرات، یکی از نقاط قوت این پروژه بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که برای تدوین متن آئین‌نامه وجود دارد، تلاش شده است تا یک سند جامع، منسجم و کاربردی ارائه شود که ضمن احترام به تجربیات گذشته، پاسخگوی نیازهای فعلی نیز باشد.

ساده‌سازی و تدوین آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی با رویکردی تخصصی و جامع

عاملی، در ادامه سخنان خود بر اهمیت ساده‌سازی و اختصار در تدوین اسناد تأکید کرد و گفت: یکی از رویکردهای جدید در سندنویسی، تهیه اسنادی است که حتی‌الامکان ساده و مختصر باشد. در برخی کشورها مانند چین، مسیر توسعه در قالب چند بند کوتاه تعریف شده است. البته این نوع ساده‌سازی نباید به ساده‌انگاری منجر شود؛ چرا که اسناد اولیه معمولاً نیاز به جزئیات و برنامه‌های عملیاتی برای اجرا دارند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به ویژگی‌های خاص هر رشته علمی در تدوین آئین‌نامه‌ها افزود: یکی از گلایه‌های اساتید علوم انسانی، اجتماعی و هنر این بود که آئین‌نامه‌های قبلی بیشتر بر اساس ساختارهای علوم پایه و مهندسی طراحی شده و فعالیت‌های علمی این حوزه‌ها در آن انعکاس کافی نداشت. به همین دلیل، با وجود برخی مخالفت‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این تصمیم گرفته شد که آئین‌نامه جدید به‌صورت سه‌فصلی تنظیم شود. یک فصل مختص علوم انسانی، اجتماعی و هنر؛ یک فصل برای آموزش پزشکی و سلامت؛ و فصل دیگر برای سایر علوم.

عاملی خاطرنشان کرد: این ساختار جدید ضمن توجه به نیازها و ویژگی‌های رشته‌های مختلف، تلاش می‌کند به‌صورت تخصصی و منسجم، چارچوبی فراهم کند که قابلیت اجرا داشته باشد و پاسخگوی انتظارات و فعالیت‌های علمی در هر حوزه باشد.

تأکید بر تدوین سه‌فصل آئین‌نامه و قدردانی از تلاش‌های اجرایی و راهبری

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، در ادامه سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به نهایی‌سازی سه فصل پیشنهادی آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، گفت: امیدواریم این روند به نحوی پیش برود که تمامی نظرات و نیازهای وزارت علوم، وزارت بهداشت و درمان، و سایر نهادهای مرتبط در تدوین این آئین‌نامه لحاظ شود. این اقدام می‌تواند به ایجاد محیطی آرام‌تر و احساس آسایش بیشتر برای اساتید منجر شود، چرا که ارتقا یکی از شاخص‌های مهم برای ارزیابی جایگاه و رشد اعضای هیئت علمی است.

وی با ابراز خرسندی از واگذاری این پروژه به تحقیقات سیاست علمی کشور، اظهار داشت: این نهاد نشان داد که توانایی لازم برای پیشبرد چنین پروژه‌های مهمی را دارد. امیدواریم برای سند جامع تحول علوم انسانی و اجتماعی نیز بتوانیم همین مسیر دقیق و عمیق را طی کنیم. این اسناد و آئین‌نامه‌ها می‌توانند در راستای شکل‌گیری علم نافع که به پیشرفت کشور، انسجام اجتماعی، تقویت سرمایه اجتماعی و توسعه اندیشه اسلامی منجر شود، مؤثر باشند. در این آئین‌نامه نیز توجه به مبانی گام دوم انقلاب اسلامی مورد تأکید قرار گرفته که این موضوع برای ما ارزشمند است.

عاملی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت گام دوم انقلاب اسلامی که توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۷ نگارش شد، گفت: مقام معظم رهبری در این متن، مسیر روشنی برای پیشرفت کشور و تقویت سرمایه اجتماعی و انقلاب ترسیم کردند. این مانیفست که در آن به حکمت رهبری و آینده‌نگری توجه ویژه‌ای شده، به ما یادآوری می‌کند که باید مسیر خود را بر اساس این اصول هدایت کنیم. در واقع، این احترام به متون بالادستی و تمرکز بر حکمت رهبری، یکی از ارکان مهم در پیشبرد این کار است و ما باید تلاش کنیم تا این مسیر را با دقت و آگاهی ادامه دهیم.

کد خبر 6329472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
      5 0
      با چندرغاز حقوق اساتید شما هم چپ و راست آیین نامه بنویسید. دریافتی ناچیز توقع طبق طبق!